VSL & Duurzaamheid

Voor VSL is verduurzaming van de logistieke keten en het bieden van een milieuvriendelijke oplossing in haar dienstverlening een actueel thema.

Container wegvervoer

VSL heeft de ambitie om samen met zijn partners in de logistieke keten te streven naar een duurzame transportsector en anticipeert daarmee op de toekomst. Onze partners voor het container wegvervoer  maken allen gebruik van vrachtwagens met tenminste een emissienorm van Euro 6.

Paperless Office

In onze kantooromgeving in Rotterdam zijn wij voortdurend actief om onze processen te digitaliseren en zijn we inmiddels gewend om documenten en e-mails niet meer te printen maar digitaal te archiveren in onze systemen: het “Paperless Office” is bij VSL goeddeels gerealiseerd.

Medewerkers

Door de gedigitaliseerde werkprocessen hebben VSL medewerkers de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Daarnaast komt inmiddels meer dan 50% van de medewerkers  dagelijks met het openbaar vervoer en/of fiets naar kantoor.

 

Partnership

VSL is in 2022 een partnerschap aangegaan met One Tree Planted om gebaseerd op een duurzame planeetomgeving wereldwijd bomen te planten.

Dit is een non-profitorganisatie die zich toelegt op wereldwijde herbebossing. Ze planten bomen om de natuur en de biodiversiteit te herstellen. Ze vergroten ook het bewustzijn over het belang van bomen, bieden bedrijven als de onze een eenvoudige duurzaamheidsoplossing en motiveren jongere generaties om iets positiefs te doen voor het milieu.

Een volwassen boom kan gemiddeld 21kg CO2 per jaar opnemen, waardoor steden een gezondere en veiligere plek worden om te wonen.

Voor elke door VSL vervoerde container bieden wij onze klanten een mogelijkheid om per geboekte container een door VSL gedoneerde boom te planten in het One Tree Planted Programma en op deze manier bij te dragen aan klimaatverbetering en compensatie van CO2 uitstoot.

Voor meer informatie, neem contact op met onze sales afdeling: sales@vslogistics.nl / tel 010-404 6013

Goudsesingel 84
3011 KD Rotterdam
The Netherlands
T +31 0104046013
VSL Hong Kong
151 Gloucester Rd
Hong Kong
T + 852-28910270

BIC: INGBNL2A - IBAN: NL47 INGB 0008 9611 01

Chamber of Commerce: Kvk Rotterdam 57201943

VAT/BTW Nr.: NL852480416B01