Vanaf heden biedt VSL eenvoudig en snel inzicht in de CO2-uitstoot van elke zending binnen het klantenportal.

“Met deze nieuwe feature krijgt u als klant bij VSL direct inzicht in de CO2-uitstoot om zo een juiste emissie-analyse te kunnen uitvoeren. Inzicht is het begin van een duurzame logistieke keten. Dit is een cruciale stap in de juiste richting.” – aldus Friso van Seters, Directeur VS Logistics

Om duurzaamheidsdoelstellingen te kunnen behalen, dient het hele proces inzichtelijk te worden gemaakt. Wij begrijpen dat dit noodzakelijk is en daarom krijgen klanten vanaf nu direct inzicht in de CO2-uitstoot van al hun transportactiviteiten. Deze innovatieve toevoeging stelt klanten in staat om weloverwogen beslissingen te nemen door middel van data-analyses.

Met deze feature hopen we onze klanten te ondersteunen in het streven naar groene en duurzame oplossingen. Voor de integratie wordt er samengewerkt met partners. Onze partner is gecontroleerd en geaccrediteerd door Smart Freight Centre, volgens het GLEC-kader en in overeenstemming met ISO 14083. Door samen te werken, vergroten we onze positieve impact en dragen we een steentje bij aan een duurzame toekomst!

Op dit moment gaat transport nog gepaard met een CO2-uitstoot. Inzage hierin ziet VSL als de eerste stap. Maar dat is niet alles! VSL heeft zich ook al jaren aangesloten bij het initiatief One Tree Planted. Voor elke door VSL vervoerde container bieden wij onze klanten een mogelijkheid om per geboekte container een door VSL gedoneerde boom te planten. Op deze manier tracht VSL actief bij te dragen aan het verduurzamen van onze planeet en het compenseren van de CO2-uitstoot die gepaard gaat met transportactiviteiten.

Bent u benieuwd naar de CO2-uitstoot van uw transporten? Log dan vandaag nog in op ons klantenportal en ontdek de nieuwe features. Heeft u vragen of ontvangt u als gebruiker graag de instructies? Neem dan contact met ons op en ontvang de user guide.

Samen maken we het verschil.