Iedere dag helpen wij onze klanten met het vervoeren van goederen van A naar B. Iedere handeling die VSL daarbij uitvoert, heeft altijd hetzelfde uitgangspunt: u, onze klant, volledig ontzorgen. Maar wat houdt dit in? Waar ligt precies de rol van een expediteur? En welke factoren zorgen ervoor dat uiteindelijk de meest optimale oplossing kan worden gerealiseerd? 

De expediteur is er om goederen zo efficiënt mogelijk van A naar B te laten vervoeren. Om dit te realiseren, bekleedt de expediteur meerdere rollen gedurende het gehele proces. De belangrijkste werkzaamheden zijn het adviseren op het gebied van transport, het sluiten van vervoersovereenkomsten, afhandelen van de douaneprocedures, opstellen van vervoersdocumenten en andere administratieve handelingen en het maken en bewaken van de planning. Zodra er onvolkomenheden zijn, dan zorgt de expediteur ervoor dat dit tijdig wordt gesignaleerd, geanalyseerd en opgelost. De expediteur probeert de beste tarieven te vinden voor elk onderdeel van uw transport, hij stelt contracten op en verzorgt de benodigde documentatie. Daarnaast staat de expediteur borg voor onder andere de invoerrechten die betaald moeten worden. De expediteur heeft een adviesfunctie en kan transport verzorgen van deur tot deur (afhankelijk van de leveringscondities) inclusief douanezaken. De taken en werkzaamheden van een expediteur zijn dus uiteenlopend en divers.

Daarnaast moet een expediteur ook zorgvuldige keuzes maken. Veel factoren spelen namelijk een rol bij het zoeken naar de meest optimale logistieke oplossingen voor het vervoer van goederen. Vervoersmodaliteit, snelheid, soort goederen, plaats van vertrek, bestemming, handels- en douanevoorschriften en tarieven. Aan de hand van deze factoren kan een tarief worden bepaald en is het inzichtelijk wat er tijdens het proces verwacht kan worden. 

Bij VS Logistics zorgen we ervoor dat we tijdens deze werkzaamheden altijd korte lijnen hebben met onze klanten. Met ons portal kunt u direct communiceren met uw contactpersoon en is alle informatie inzichtelijk omtrent uw shipment. Wij houden u real-time op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Meer lezen over importdocumenten -> https://www.vslogistics.nl/import-van-goederen-buiten-de-eu-de-belangrijkste-documenten-op-een-rij/ 

Meer lezen over exportdocumenten ->  https://www.vslogistics.nl/de-5-belangrijkste-documenten-bij-export-welke-zijn-dat/